Kampterrein

Kampterrein te huur in Mortehan (Bertrix) 

Sinds de zomer 2018 verhuren we met Scouts Hellegat & Oud-Scouts Hellegat ons eigen kampterrein gelegen in het kleine dorpje Mortehan vlakbij Bertrix. 

Het kampterrein is een grote weide van 6500 vierkante meter gelegen temidden van bossen en tegelijk in een mooie bocht van de Semois, ideaal dus als kampplaats! Rondom het terrein zijn er heel wat bossen (met sprokkelhout) waarin gespeeld mag worden. Op het terrein is er vaste kampvuurkring alsook 2 vaste toiletten met stromend (beek)water.

We verhuren het kampterrein in periodes van 14 dagen en richten ons hierbij op groepen tussen de 60 & 85 personen, gezien formaat van het terrein. Het kampterrein is enkel te huur tijdens de zomermaanden. (Wild)kamperen doorheen het jaar is uitdrukkelijk verboden.

Wil je wat meer informatie waarom we een eigen kampterrein hebben aangekocht?
We leggen het met plezier uit op deze pagina!

Interesse in ons kampterrein? 
Contacteer ons dan via mortehan@scoutshellegat.be 

Praktische info

Benieuwd of onze kampplaats nog vrij is in bepaalde periode?
Check dan eerst onze kalender!

 • Kampterrein ligt in het dorpje Mortehan, deelgemeente van Bertrix wat ongeveer op 200 kilometer rijden ligt van Antwerpen
 • Je kan het terrein  vinden op Google Maps via deze link
 • Terrein is ongeveer 6500 vierkante meter groot en helt in aantal plateaus af tot aan de Semois die met een leuke bocht onderaan het terrein ligt
 • Terrein is met de auto en (kleine) vrachtwagen bereikbaar en heeft 3 versterkte parkeerplaatsen op terrein zelf (via een private weg waar verkeer erg beperkt moet blijven)
 • Onze kampplaats ligt in het midden van de bossen waarin mag gespeeld worden

We verhuren sinds de zomer van 2018 en proberen elk jaar het terrein te verbeteren.
Intussen kun al een hoop foto's vinden op deze pagina


Wat krijg je allemaal?

 • Kampweide is helemaal klaargemaakt voor de zomer door onze vrijwilligers.
 • Onderaan het terrein ligt de Semois waar we elke zomer een soort platform bouwen voor extra plezier.
 • Wij plaatsen 2 houten toilet-kotjes met stromend (niet drinkbaar) water. Een eigen HUDO graven is bijgevolg niet toegelaten.
 • Wij voorzien een grote frigo met diepvriesvak, op het terrein zelf. De energie komt van zonnepanelen die ernaast staan waardoor je ook telefoons en co via USB kunt opladen.
 • Via de gemeente voorzien wij afvalbakken (aan het kerkhof) en de nodige info over sorteren.
 • Water kan gehaald worden bij het kerkhof via zelf meegebrachte bidons en dergelijke (op 200 meter)
 • Er is een brievenbus voorzien (adres krijg je van ons ruim op voorhand) waar je de post kunt gaan ophalen (op 400 meter)
 • Wij zorgen voor alle communicatie met de gemeente, brandweer en dergelijke 


Prijzen kampterrein

We verhuren onze kampplaats voor een vast bedrag van 1300 euro voor een kampperiode van max 14 dagen. Die prijs is berekend op groepen van 60 à 85 personen aangezien het terrein qua grootte gemaakt is voor dat aantal personen. Prijzen vanaf zomer 2022 zijn nog even onder voorbehoud.

We vragen bij reservatie een waarborg van 800 euro. Op het einde van het kamp verrekenen we het verbruik van water, elektriciteit, afval en toeristentaks via de waarborg. Eventuele schade wordt ook via de waarborg afgerekend.

We wijken niet af van de vaste prijs en de vaste huurperiodes van max 14 dagen. Als je het terrein wilt huren als kleine groep is het dus ook aan die voorwaarden. Je kan uiteraard proberen om het te delen met een andere kleine groep!
 

Contract, afspraken & huisreglement

Omdat we op goede voet willen staan met alle buurtbewoners en eigenaren van de terreinen en bossen rond onze kampplaats zijn de nodige afspraken nodig. Deze kun je vinden in het huisreglement wat achteraan het contract te vinden is.

Als we (gegronde) klachten krijgen vanuit de buurt of gemeente gaan we een deel van de waarborg inhouden, zoals beschreven in het huisreglement. Het zijn echt basisregels waar we dus ook streng over zijn.
 

Omgeving